About

 

Dutch, Nederlands

________________________________________

Lennaert Koorman, geboren in Amersfoort in 1975

Is een groot bewonderaar van de kracht en de schoonheid van de natuur. Het gevoel dat die bewondering teweeg brengt probeert hij over te dragen in zijn schilderijen. De verstilling, de explosie, de geboorte, de verotting, het subtiele en het grove. Net als in zijn portretten is er ook in zijn landschappen niet een éénduidige stijl te ontwaren, maar veleer een nieuwe aanpak per schilderij. Wel ligt de nadruk altijd op het beeldende en niet op het verhalende.

 
Lennaert is Resident Artist voor Liquitex, Winsor & Newton en ContÈ A Paris. Sinds het afgelopen jaar maakt hij daarmee ook actief deel uit van het Artist Outreach Program, AOP, een internationale kunstbeweging die oa. samenwerkingsverbanden in kunstprojecten  opzet voor zo veel mogelijk verschillende kunstenaars. Daarnaast geeft hij regelmatig clinics op de verschillende kunstacademies in Nederland.

Lennaert was in 2002 samen met Robert Rost de oprichter van het kunstcollectief Monkidoe dat tot in 2013 actief was met het maken van street art portretten. Samen waren ze te gast bij het televisieprogramma ‘Sterren op het doek’ van Hanneke Groenteman. Vooral met de spuitbus portreteerden ze vele Rotterdammers op muren, trafostations en afvalbakken. zie: www.monkidoe.com

Naast het schilderen maakt hij ook filmportretten en videoclips.

Atelier
Parklaan 34
3016BC Rotterdam
06 2462 1096

 

 

 

English, Engels

_________________________________________

Lennaert Koorman, born in the Netherlands in 1975

Is a Portrait and Landscape painter working in Rotterdam, the Netherlands. His work primarily reflects his love for painting and an endless admiration for nature. Both his Portaits and Landscapes do not necessarily manifest one particular style of work, but show a different approach for every new painting. Still there is a recognizable handwriting to be found throughout his body of work. His paintings do emphasize the visual aspect much more then it does the storytelling of an image.

Lennaert is Resident Artist for Liquitex, Winsor & Newton en ContÈ A Paris, and is an active member of the Artist Outreach Program or AOP. Together with R. Rost he was one of the founders of Monkidoe, a street art collective in Rotterdam. www.monkidoe.com

Besides painting he makes filmportraits and documentaries.

 

Studio
Parklaan 34
3016BC Rotterdam 

The Netherlands

0031 6 2462 1096

 

 

Press the logo on the top left for  the homepage